Velkommen til Kabelvåg Rorbuer

Kabelvåg Rorbuer med sine originale rorbuer ligger plassert på idylliske lokasjoner rett i utkanten av Kabelvåg sentrum. Store deler av anlegget ble bygd i 1923 av staten for å bedre fiskernes levevilkår mens de deltok på Lofotfisket. Den dag i dag er anlegget fortsatt viktig for turistfisket i Lofoten. Vi tilbyr båtutleie, fiskeutstyr, fryserom samt fasiliteter til å prosessere fisk.

Siden 1923 har Kabelvåg Rorbuer fått flere ansiktsløftninger, men det har alltid vært fokus på å beholde det gamle og originale uttrykket som er så særegent for rorbuene i Lofoten. Vi kan tilby alt fra rom på vandrerhjem ment for 2 personer til rorbuer for 7 personer.

På kveldene kan du se Hurtigruten passere ute på Vestfjorden, og er du heldig titter solen fram bak majestetiske lofotfjell.

Rorbuanlegget tilbyr et stort utvalg av utleiebåter fra 5-7m lengde, med kabin, uten kabin, ekkolodd og GPS. Du kan også leie kjentmann / guide med på fisketuren for å raskt finne de beste fiskeplassene. Anlegget har alt hva en sportsfisker kan ønske seg: fileteringsrom, fryserom, fiskeutstyr og termodresser.

Rorbuer i Lofoten

Visste du at de første rorbuene ble bygget allerede på 1100-tallet? Etter befaling av Kong Øystein Magnusson.

Rorbua har spilt en viktig og sentral rolle i det tradisjonelle Lofotfisket. Særlig den gang da fisket ble drevet fra åpne båter.
Les mer om rorbuer i Lofoten her.

Se oversikt av våre rorbuer.

Båtutleie i Lofoten

Oppdag Lofotens skjulte perler, dra om bord en skikkelig rugg eller bare nyt en deilig dag på speilblank sjø. Lei en båt når dere er i Lofoten og opplev naturen på nært hold fra sjøsiden.

Kontakt oss for mer informasjon.

Aktiviteter i Lofoten

Lofoten byr på massevis av aktiviteter for store og små. Alt fra deilige, rolige strandturer, til ramsalte, tøffe RIB-turer i høy hastighet på Lofothavet. Sommer som vinter kan du oppleve Lofotens magiske natur og fantastiske lys.

Les mer om aktiviteter her.